William De Carro klar för IFK!

William-De-Carro-NY-768x581

Den 20-åriga mittfältaren William De Carro har skrivit på för IFK.
William kommer senast från Västeråsklubben IK Franke.

IFK Eskilstunas tränare Andreas Fröjdfeldt & Stefan Ilic om rekryteringen:
-William är en spelskicklig defensiv mittfältare med välutvecklad spelförståelse. Han är skicklig på att styra tempot i matcherna samt att slå ut lagdelar med sitt passningsspel. William har ofta imponerat i våra möten mot IK Franke och vi är nu glada att han är en av oss

Vi passade på att ställa 3 frågor till William:

1. Vad är din fotbollsbakgrund?
-Jag har spelat i Franke i princip hela mitt liv förutom 2 ungdomsår i Västerås SK. Blev uppflyttad till A-laget i Franke när jag var 16 år och har därefter gjort 4 säsonger i A-laget på division 3 och 2 nivå.

2. Beskriv dig själv som fotbollsspelare
-Spelar helst som defensiv mittfältare där jag gillar att bli bollförande tidigt och bygga upp spelen, där jag med hjälp av min teknik och spelförståelse gillar att styra uppspelen eller lösa tajta situationer. Kan även användas längre fram på det centrala mittfältet om det gynnar matchbilden, men föredrar att ha rollen som defensiv mittfältare.

-I defensiven jobbar jag hårt för laget, och vill gärna styra upp mittfältet så det ligger rätt. Tycker även det är viktigt med ett bra samarbete med mittbackarna så att man kan suga in andrabollarna som dimper ner framför backlinjen.

3. Dina förväntningar på kommande säsong?
-Jag tror och hoppas på en bra säsong där jag kan bidra med mina egenskaper för att göra IFK så bra som möjligt under 2020.

Vi hälsar William varmt välkommen till IFK och önskar honom ett stort lycka till under 2020!