William Söderholm klar för IFK!

william söderholm 2021

Den 18-årige offensiva mittfältaren William Söderholm är klar för IFK!


Tränare Andreas Fröjdfeldt säger så här om William:

– William är en offensivt lagd mittfältare som kan spela i flera olika roller. Han har ett bra driv i steget och har ofta förmågan att ta sig ur trånga situationer med boll.

Vi passade även på att ställa några frågor till William:

Hur ser din fotbollsbakgrund ut?

– Min karriär började i Skultuna IS, sen när jag var 11 år flyttade jag över till Västerås IK p02-laget som sedan blev VSK u15 och har spelat där från u15 till u19 och haft många fina stunder och även fått ett lärlingskontrakt med klubben. Sedan slutade jag och började att spela seniorfotboll i division 3 med Västerås IK och är nu klar för IFK Eskilstuna.

Beskriv dig själv som spelare?

– Jag är en spelare som gillar att spela på 1-2 touch, har en fin vänsterfot, en bra blick för spelet och är snabb med och utan boll. Jag är duktig på att göra poäng och gillar att spela centralt i banan för att få mycket boll.

Dina förväntningar nu på hösten?

– Mina förväntningar är att vi försöker vinna varenda match och försöker spela så bra fotboll som möjligt. Har varit med under 2 veckor nu och märker att vi kan lira bollen riktigt bra. Jag vill också vara där och konkurrera för att ta en startplats då jag utvecklas mycket som fotbollsspelare.

Vi tackar William för intervjun och önskar honom ett stort lycka till i IFK!